Locatie en werkgebied
 
 
EquiSpecial is gecontracteerd met de gemeentes Wageningen, Renkum, Overbetuwe, Lingewaard en Arnhem. In overleg zijn ook andere gemeentes te contracteren (mits ze onder de regio centraal Gelderland vallen). Dat houdt in dat alle zorg vallend onder de jeugdwet in deze regio's vergoed wordt. Woont u buiten deze regio? Dan is vaak ook vergoeding via PGB mogelijk. EquiSpecial biedt veelal een combinatie van ambulante begeleiding en begeleiding met het paard. Indien uw dochter begeleiding met het paard ontvangt wordt dat op mijn vaste locatie in Opheusden gedaan.

 
Vaste locatie waar gewerkt wordt met het paard

Locatie: Opheusden
 
 
Een plek met nog meer mogelijkheden. Gelegen midden in de Uiterwaarden,
is de omgeving van mijn nieuwe locatie rustgevend en inspirerend tegelijk. Op letterlijk een steenworp afstand van de rijn, kan je zelfs met het paard het water in! Of gewoon heerlijk vanaf een schommelbank kijken naar het kabbelende water en genieten van het geluid van de vogels.  Want ook voor activiteiten zonder het paard maakt EquiSpecial dankbaar gebruik van deze prachtige natuurlijke omgeving.

Voor de pedagogische begeleiding met het paard gebruikt EquiSpecial veelal een rijbak, die voor sessies op de 'grond' vaak wordt afgezet, zodat je in een kleine en vertrouwde omgeving tot leren kan komen.
 
Uiteraard is er ook een 'speciaal' plekje waar er binnen en buiten zonder het paard gewerkt kan worden. Ook zijn hier de eigen ontwikkelde leer- en spelmaterialen te vinden...