Wie is Jenna? 

EquiSpecial is met liefde in 2010 opgericht door Jenna Sietsma. Momenteel woonachtig in de Overbetuwe. Ik woon daar samen met mijn man en drie kinderen.

Afbeelding invoegen

Waarom EquiSpecial?

Tegen het einde van mijn studie Pedagogiek was ik sterk van mening dat pedagogische begeleiding op zichzelf niet altijd doeltreffend werkt. De ‘theorie en wetenschap’ en ‘protocollen en regels’, zijn vaak nodig…. maar staan soms zo ver weg van de praktijk. Kinderen leren daadwerkelijk door te ‘spelen’ en te ‘ervaren’. Alle ontwikkelingsgebieden worden aangesproken en het kind werkt direct en indirect aan zijn autonomie. Je leert wie je bent en wie je mag zijn!Afbeelding invoegen

Ik was dan ook van mening dat een 'hulpmiddel' deze pedagogische begeleiding zou versterken. Ik heb zelf vanaf jongs af aan mogen ervaren wat de omgang met een paard met je kan doen (rechts een foto van mij op mijn dressuurpaard Suriosa). Kanalen gaan open en je durft grenzen te verleggen. De link tussen pedagogiek en het paard was voor mij dan ook vrij snel gelegd. Tijdens en na mijn studie Pedagogiek heb ik mij hier dan ook steeds verder in verdiept en gespecialiseerd.

Ik heb daarvoor diverse onderzoeken gedaan, cursussen en opleidingen gevolgd*. Deze verdieping bracht mij steeds verder naar wat ik, samen met het paard, daadwerkelijk wilde betekenen voor een kind en ouder. Van gebonden naar verbondenheid…. Voor jezelf en met elkaar…!

In 2010 ben ik dan ook met veel enthousiasme met EquiSpecial van start gegaan. Waarin ik zowel kind als ouder, in samenwerking met het paard, begeleid in het ‘ervaren’. Door de begeleiding en de vraag echt zelf te ervaren, is verandering geen opgave meer.

 

.....Ervaren dat er soms moeilijkheden in de ontwikkeling en rondom de opvoeding zijn.

.....Ervaren welke behoeften en soms ‘stille’ wensen kind en ouder daarin hebben.

.....Ervaren hoe 'verbinding' voelt.

.....En belangrijkst van allemaal ‘ervaren’ welke talenten je hebt! 

Je bent namelijk zo mooi.... precies zoals je bent!

 

 

Aansluitende opleidingen/cursussen die ik zoal gevolgd heb:

  • HBO Pedagogiek (2010)
  • Minor: Verdieping in gevolgen van beweging op mensen met een chronische beperking (ziekte) (2010)
  • ORUN niveau 2 instructeursopleiding paardrijden behaald in (2009)
  • IPG instructeursopleiding paardrijden gehandicapten (2010)
  • EHBO voor kinderen (2014)
  • Opleiding IAG gezinscoach (2014)
  • Opleiding: individuele (systemische) opvoedopstellingen (2015/2016)
  • Opleiding: gedragsproblemen en conflicten in het gezin (gescheiden en samengesteld) oplossen. Methode Kind weer in balans na scheiding. Door Kita Bronda (2017)
  • Training methodische aanpak schoolverzuim (Forza). Door jeugdbescherming Gelderland (2018)

Publicaties en onderzoek: